Wie Zijn We? - Missie

De missie van West Flames vzw is er primair op gericht de ontwikkeling van het meisjesvoetbal in Vlaanderen te stimuleren op alle mogelijke manieren.

De leden van West Flames vzw zijn meisjes die ieder bij hun eigen club spelen in jongensteams.

Door deze meisjes samen te brengen onder de West Flames kunnen er op nationaal, zelfs internationaal niveau, wedstrijden tegen andere meisjesteams worden georganiseerd (zie palmares).

Ook worden er wedstrijden tegen jongensploegen gespeeld om op deze wijze aan een breder publiek te tonen dat meisjes ook schitterend kunnen voetballen.

De West Flames vzw als rechtspersoon, coördineert alle activiteiten van haar leden om aan de missie invulling te geven.

Wat Willen We Bereiken? - Visie

Door het laten zien van voetbal op hoog niveau kunnen de West Flames bij vele sceptici de ogen doen openen: meisjesvoetbal kan zeer mooi zijn. Hoe meer mensen hiervan overtuigd raken en dit met eigen ogen zien, hoe beter dit zal zijn voor het meisjesvoetbal in het algemeen.

Door de toenemende interesse wordt het meisjes/damesvoetbal ook voor commerciële doeleinden interessanter: sponsoren zijn bereidwilliger dan vroeger om meisjesploegen te steunen.

Dit alles zorgt ervoor om de grote afstand tussen jongens/heren voetbal versus meisjes/dames voetbal, op gebied van ondersteuning, faciliteiten en financiën etc. ietwat te verkleinen maar de weg is nog lang.